Sertifikovani IT stručnjaci od sada još lakše do posla uz oDesk

 

Da li znate koliko su sertifikati, pogotovo u IT oblasti, važni i u kolikoj meri mogu doprineti razvoju vaše karijere?

Danas, u sve dinamičnijem, ali i surovijem poslovnom okruženju, kada formalno obrazovanje, samo po sebi, nije dovoljno siguran pokazatelj da je zaposlenje na vidiku, vrednost sertifikata još više dobija na ceni.

 

sertifikovani it strucnjaci

Na primer, prema rezultatima istraživanja koje je sprovela korporacija Microsoft, više od polovine IT menadžera ističe posedovanje sertifikata kao glavni i najvažniji kriterijum za zapošljavanje i napredovanje u karijeri. Tačnije, čak 63% ispitanika tvrdi da su sertifikovani pojedinci mnogo produktivniji, samim tim i uspešniji od njihovih nesertifikovanih kolega. Skoro polovina ispitanih IT stručnjaka otkrilo je da su do povišica došli upravo zahvaljujući sertifikacijama i da im je tek ovo dodatno usavršavanje omogućilo dobijanje željenog statusa na poslu.

I zaista, sticanje sertifikata svedoči da imate realne, profitabilne veštine i znanja, da ste potkovani i teorijski i praktično, što podrazumeva da sada i odmah možete stupiti u rad na konkretnom projektu. U odnosu na kolege koje nemaju ovakav dokaz svoje stručnosti, prednost pri zaposlenju ili vođenju sopstvenog posla je velika.

Sertifikat, dakle, nije samo parče papira koje će potvrditi da ste Vi, recimo, dizajner, programer, administrator. Potvrdiće da ste Vi profesionalac kojem je taj sertifikat doneo konkretno, praktično znanje, primenjivo u nizu različitih poslovnih okolnosti. Taj isti „papir” daće vam prvenstvo u dobijanju informacija o konkretnom poslu.

Nakon uspešno završenog školovanja na ITAcademy možete da polažete za sticanje cenjenih sertifikata. Tokom cele godine aktivno se pripremate za dobijanje željenog sertifikata, usvajate esencijalna znanja za eksperta u struci, i, na kraju, besplatno polažete jedan ispit u okviru sertifikacije kursa koji ste odabrali, u prostorijama ITAcademy.

 

Koja znanja i sertifikate stičete edukacijom na ITAcademy?

 

Cambridge sertifikati: Programming & IT Business

Sticanjem sertifikata stručnih jednogodišnjih studija Cambridge University-a nasleđujete autoritet i ugled jednog od najstarijih univerziteta na svetu, ali i sposobnost naplate svojih novih veština, takođe.

Microsoft sertifikati: MS Windows i Web Programming

Od svih sertifikata za programere, set Microsoft-ovih sertifikata spada u najvrednije svetske sertifikate, sa punim autoritetom i priznanjem u Srbiji. Ukupno vam je dostupno 9 ekspertskih zvanja.

Zend sertifikat, Adobe Dreamweaver: PHP Programming

PHP je najzastupljeniji jezik za razvoj internet aplikacija na svetu. Razvojna kompanija PHP jezika, Zend Technologies, profesionalnim PHP programerima daje stručna zvanja sertifikovanih inženjera. Ovo zvanje je garancija veština za razvoj u PHP okruženju. Pored toga, polaznicima ovog kursa biće omogućeno polaganje za Adobe Dreamweaver sertifikat. Adobe Dreamweaver svojom popularnošću predstavlja standard za izradu web stranice. Oba sertifikata su u potpunosti priznata u Srbiji.


Adobe sertifikati: Design & Multimedia

Adobe System je najveća softverska korporacija koja proizvodi programe za dizajn i multimediju. Zbog toga njihova ekspertska i profesionalna zvanja spadaju u vodeće IT titule za dizajnere koji koriste računare u svojoj umetnosti ili poslovnoj primeni. Ova zvanja su takođe u potpunosti priznata u Srbiji.


Microsoft sertifikati: Network Administration

Set Microsoft-ovih sertifikata za administratore spada u najvrednije svetske Network sertifikate, sa punim autoritetom i priznanjem u Srbiji. Ukupno vam je dostupno sedam ekspertskih zvanja.

CompTIA sertifikat: Hardware Administration

CompTIA je najjače stručno zvanje za PC tehničare. Kompanije kao što su Microsoft, Hewlett-Packard i Cisco zahtevaju CompTIA A+ sertifikaciju za svoje tehničare, a CompuCom i Ricoh sertifikaciju zahtevaju kao neophodan i glavni uslov pri zapošljavanju.
 

Oracle sertifikat: JAVA Programming

Oracle sertifikat za Java programiranje je prestižni sertifikat, priznat širom sveta, koji se bazira na važnim ulogama u razvoju softverskih aplikacija i kreiranju poslovnih sistema. Za IT stručnjake i menadžere, Oracle Sun Java sertifikat potvrđuje najveći stepen znanja i iskustava, kao i ekspertsko zvanje koje zadovoljava visoke standarde IT industrije.

Autodesk sertifikat: CAD

Autodesk je svetski lider u 3D projektovanju, inženjeringu i izgradnji softvera razvoja, arhitekture i zabave. Autodesk akreditovana sertifikacija pomoći će vam da unapredite karijeru i vašem radu obezbediti kredibilitet. Ona je pouzdana potvrda Vašeg znanja i veština koja će poslodavcima garantovati Vaš profesionalizam, ćak i vam granica naše zemlje.


Linux sertifikati: LPIC, Prometric

Linux Professional Institute (LPI) je prva svetska organizacija koja pomaže korisnicima prilikom profesionalne upotrebe Linux operativnih sistema. Njihova sertifikacija LPIC potvrđuje kompetentnost i znanje IT profesionalaca u ovoj oblasti. Prati Linux Standard Base i druge relevantne standarde i konvencije.
Bićete u mogućnosti da polažete za dva nivoa LPIC sertifikacije: LPIC-1 i LPIC-2.

 

Šta uraditi nakon dobijanja sertifikata?

Po završetku kursa i polaganja, kad ste već postali sertifikovani stručnjak, treba pronaći, odnosno opredeliti se za najbolji i najunosniji posao. Kako? Načina je mnogo, ali evo jednog koji obećava...

Verovatno vam je već poznat sve popularniji način pronalaženja poslodavaca/zaposlenih - oDesk, sa ugledom najveće baze poslova na internetu. Sada je oDesk uveo određene novine, koje mogu biti posebno interesantne za sertifikovane kadrove. Naime, reč je o tome da je oDesk udružio snage sa vodećim IT zajednicama čiji su sertifikati cenjeni na tržištu rada, kako bi unapredili prilike za posao u zajednicama tih eksperata. Primera radi, tako Adobe ima posebnu grupu na oDesku kako bi omogućili nosiocima ACE zvanja da se istaknu i predstave svoje Adobe sertifikate kompanijama koje su u potrazi za stručnim i talentovanim ljudima. Svaki član grupe dobija zvaničnu ACE značku na svom oDesk profilu i  u prilici je da pretražuje i prijavi se na preko 4.000 otvorenih Adobe konkursa za posao.

Nije vam jasno?

 

Pogledajte ovaj video, koji će vam približiti da razumete kako zapravo oDesk funkcioniše.




Dopala vam se ideja?

Da biste pristupili ovako velikoj bazi IT poslova na oDesku, potrebno je da uradite sledeće:

1. Registrujte se na oDesk klikom na link i prijavite se kako biste se pridružili grupi;

2. Pristupite portalu u okviru kog želite da radite da biste objavili svoje potvrde, na primer za Adobe bi to bila  adresa: adobe-group@odesk.com;

3. Kad pošaljete prijavu, oDesk će potvrditi vaš sertifikat.

Šta vas očekuje?

odesk


✓ oDesk vam nudi na hiljade radnih mesta.
✓ Možete birati gde i kada ćete raditi. Nudi vam se posao bez ograničenja, jer stručnjaci i ne treba da znaju za ograničenja, zar ne?
✓ Redovnu i veoma stimulativnu isplatu. Svaki radni sat se plaća, i to dobro, na nedeljnom nivou.
✓ Ne morate prihvatiti posao samo da biste bili zaposleni; izbor je toliki da slobodno možete odabrati ono što je najbolje za vas.

Dakle, pronađite posao po svojoj želji >>>

 

  • 10.05.2013 16:14

Komentar